#Back to office: Focus pe flexibilitate și experiențe pozitive

#Back to office: Focus pe flexibilitate și experiențe pozitive: Pentru echipele care revin la birou este necesar și important să se asigure o tranziție lină și confortabilă. În acest moment obiectivul companiilor este de a reconecta și a crea contexte pentru a insufla mai bine valorile și cultura organizațională.

Așa cum colaborarea și interacțiunea sunt componente esențiale într-un model de CV de succes, la fel sunt și experiențele pozitive la birou. Angajatorii știu că pentru a-și păstra angajații valoroși, trebuie să faciliteze întâlniri neformale, trebuie să se adapteze nevoilor în continuă schimbare ale angajaților, trebuie să ofere motive pentru care angajații își doresc să vină la birou.

Astfel, fie că oamenii vor veni pentru a încerca ceva nou, pentru a colabora, pentru a interacționa ori pentru a lucra mai eficient, revenirea echipelor în office-uri necesită o strategie complexă pe termen mediu și lung, care să reinventeze practic scopul biroului de companie și să îl transforme într-o destinație pentru experiențe și socializare.

#Back to office: Focus pe flexibilitate și experiențe pozitive

“𝘼 𝙉𝙚𝙬 𝙈𝙞𝙭 𝙤𝙛 𝙀𝙭𝙥𝙚𝙧𝙞𝙚𝙣𝙘𝙚𝙨 𝙒𝙤𝙪𝙡𝙙 𝘽𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙀𝙢𝙥𝙡𝙤𝙮𝙚𝙚𝙨 𝘽𝙖𝙘𝙠 𝙀𝙫𝙚𝙣 𝙈𝙤𝙧𝙚”- aceasta e concluzia unor studii recente derulate de Gensler.

“𝘼𝙣𝙜𝙖𝙟𝙖𝙩𝙤𝙧𝙞𝙞 𝙩𝙧𝙚𝙗𝙪𝙞𝙚 𝙨𝙖 𝙘𝙧𝙚𝙚𝙯𝙚 𝙢𝙤𝙩𝙞𝙫𝙚 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙘𝙖 𝙤𝙖𝙢𝙚𝙣𝙞𝙞 𝙨𝙖 𝙙𝙤𝙧𝙚𝙖𝙨𝙘𝙖 𝙨𝙖 𝙫𝙞𝙣𝙖 𝙡𝙖 𝙗𝙞𝙧𝙤𝙪 𝙙𝙞𝙣𝙘𝙤𝙡𝙤 𝙙𝙚 𝙘𝙖𝙛𝙚𝙖𝙪𝙖 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙪𝙞𝙩𝙖”.

Iar potrivit experientei noastre, gasirea acestor motive este un obiectiv al multor companii. Așadar, anul acesta am gândit și dezvoltat un 𝗽𝗼𝗿𝘁𝗼𝗳𝗼𝗹𝗶𝘂 𝗱𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝘁 𝗰𝘂 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟱𝟬 𝗱𝗲 𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁𝗶 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝘁𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝗮𝘁𝗲 𝘀𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗴𝗿𝗲𝘇𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗿𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲𝗹𝗲 𝗶𝗻 𝘃𝗶𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝗯𝗶𝗿𝗼𝘂 𝗮 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 

Experiențele la birou, motor de transformare a spațiului de companie

Dacă la nivelul anului trecut, în ceea ce privește experiențele de grup, companiile au preferat acțiunile inedite și antrenante în general în aer liber sau, oricum, în deplasare, cum ar fi treasure hunting în orașe, parcuri sau păduri, activitățile creative de construit în echipă, atelierele de cupaje ori degustările private, în primul trimestru din 2023 se evidențiază experiențele în birouri care au ca obiectiv (re)aducerea oamenilor în aceste spații.

Până acum, în 2023, m organizat experiențe pentru echipe, cu scop de conectare și socializare atât în birou – ateliere personalizate de improvizație, întalniri cu celebrități etc  -, precum și în spații alternative, precum cinele pe întuneric într-un atelier privat sau teambuilding-uri altfel.

Ateliere de cooking la birou, degustare de cafea ori praline, experiențe virtuale, ateliere de bijuterii, terarii sau decorațiuni din pet-uri, joc de poker, ateliere de stil vestimentar, întâlniri inspiraționale cu celebrități, spectacole de improvizație, magie sau stand-up comedy sunt doar câteva dintre  propunerile noastre pentru portofoliul de experiențe Return To Office.

„Am gândit acest portofoliu ca urmare a solicitărilor primite în ultimele luni. Companiile sunt tot mai interesate să integreze experiențele în viața de birou a angajatului. Acum, mai mult decât oricând, angajații vor să aleagă când, dar mai ales “de ce” merg să lucreze la birou. Iar pentru clienții corporate, punerea în scenă a „de ce-ului” este unul dintre cele mai provocatoare procese. Revenirea la birou nu înseamnă impunerea unui program de lucru de la birou, ci readucerea oamenilor într-un birou transformat într-un loc dezirabil, în care angajații își doresc să revină pentru a lucra în echipă, pentru socializare, mentorat și experiențe împreună cu colegii. Creativitatea și inventivitatea departamentelor de HR vor face diferența” – Oana Pascu, fondator Complice.ro

Potrivit datelor noastre trei din patru angajați care au participat la evenimentele organizate în 2022 pentru echipele din cadrul diverselor companii, au declarat ca se simt mai conectați cu colegii decât se simțeau înainte de eveniment și peste 60% se simt mai implicați și mai apropiați de valorile companiei.

Sursa Foto: Unsplash.

Idei creative concrete pentru a nu-ti pierde angajatii importanti in 2023
Aniversările în cuplu: Secretul longevității și fericirii în relație?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente