Rasfoind” paginile site-ului nostru poate te intrebi de ce cadouri experientiale?!
De cand lumea si pamantul, magazinele (reale, nu cele virtuale cum este Complice.ro) sunt pline de cadouri de tip obiecte. Haine, accesorii, bijuterii, obiecte decorative… etc si deci, din cele mai vechi timpuri, oamenii au oferit si primit cadouri obiecte. De ce acum este altfel? De ce si de unde moda acestor cadouri experientiale?
De unde – nici chiar eu nu stiu. Cine a fost cel caruia i-a venit aceasta idee si cand – habar nu am. Dar sigur a fost un om destept! ????
Desigur, este simplu sa iti dai seama ca un cadou experiential este intotdeauna o surpriza totala. Tocmai in virtutea obisnuintei oamenilor cu “celelalte” cadouri, nimeni nu se va astepta a priori sa primeasca un cadou experiential.
Apoi se zice (si am scris si noi intr-un articol mai vechi) ca experientele sunt mai de efect si dainuie mai mult in mintea si in sufletul celui ce primeste un astfel de cadou comparativ cu obiectele. Pana la urma este evident ca un survol cu elicopterul creaza amintiri mult mai placute si de durata fata de… spre exemplu, o vaza primita in dar.
Insa, de curand am aflat inca un motiv foarte pertinent pentru ca darurile sub forma de experiente sa fie de preferat. Iar acest motiv nu este unul minor sau subiectiv, el este consfintit, bineinteles, prin studiile unor mari cercetatori. Nu, nu, nu glumesc! Si eu am citit despre acest lucru in The New York Times intr-un articol de John Tierney.
Mai exact, un mare merit al cadourilor experientiale este acela ca pot fi oferite mai departe unui alt destinatar. Se intampla uneori sa primesti cate un cadou (din acela obiect) care nu prea iti place sau nu prea ti se potriveste (caci daca este vorba despre imbracaminte, incaltaminte, accesorii acestea sunt pe marimi, nu universale precum experienta unui atelier de ciocolaterie) si deci cu care sa nu ai ce face. Dar cat de usor dai mai departe o pereche de sandalute marimea 35? ???? Asemenea se poate intampla si cu un cadou experiential. Acesta vine sub forma unui voucher care te anunta exact ce activitati ai primit in dar (un atelier de ciocolaterie, un meci de tenis alaturi de un mare tenisman roman, degustari de cafea sau vin, cine festive la restaurant… etc), cate persoane pot participa la acele activitati (adica daca trebuie sa te duci singur sau impreuna cu partenerul sau grupul de prieteni) si perioada de valabilitate in care poti beneficia de dar. Insa, cum spuneam, se poate intampla sa nu poti onora acel voucher, acel cadou. Sa admitem ca iti surade ideea cadoului primit, dar nu ai timp, nu ai cu cine… Ce faci atunci? Cu proxima ocazie il oferi mai departe unei alte persoane care sa se bucure de activitati. Poate tu nu ai fost surprins in cea mai buna perioada a ta, dar verisoara ta, de exemplu, tocmai si-a facut un prieten nou si tare bine i-ar prinde o cina romantica la restaurant. Oricum voucherul este achitat deja. Mai bine sa se bucure cineva de el, decat sa zaca uitat intr-un sertar. Bine, exista o mica problema tehnica si anume ca voucherul este personalizat cu numele tau, insa si asta se poate rezolva, intrucat un reprezentant Complice va fi bucuros sa modifice voucherul si sa ti-l retrimita. :)
Astfel toata lumea are de castigat, pentru ca scopul final al oricarui cadou este acela de a bucura sufletul oricui il primeste si de a crea amintiri frumoase!
Give. Experience. Enjoy.
[wysija_form id=”1″]