Articol 1 zi impreuna cat pentru 2 ani de departare - complice.ro

1 zi impreuna cat pentru 2 ani de departare

Despre schimbarile aduse de ultimii doi ani pe piata muncii s-a tot vorbit, s-au facut studii, analize, cercetari, s-au emis concluzii. Pandemia a schimbat modul de lucru in care muncim – angajatii cauta mai multa flexibilitate la job, iar acum stim sigur ca mix-ul munca birou – munca remote nu va mai disparea.

Fara indoiala, pentru companiile de pretutindeni unul dintre cele mai provocatoare procese de gestionat in aceasta perioada este etapa de onboarding a noilor angajati, de consolidare a echipei, de crestere a sentimentului de apartenenta.

Ce am observat noi?

Din solicitarile pe care le-am primit in ultima perioada, dar mai ales din feedback-ul clientilor nostri, observam si noi cum experientele au devenit preferate de companii si parte importanta in strategia de employee engagement. Observam o crestere tot mai mare a ponderii celor care isi doresc sa integreze astfel de evenimente in viata angajatilor.

De ce?

Pentru ca au putut cuantifica efectele benefice ale acestora in conectarea echipelor si impactul experientelor asupra productivitatii individuale.

Echipele acum au nevoie sa fie stimulate creativ, sa se cunoasca, sa petreaca timp impreuna, sa socializeze, iar solutiile oferite de noi contribuie intr-o mare masura la atingerea acestor obiective. 

1 zi impreuna cat pentru 2 ani de departare

La inceputul lunii trecute unul din evenimentele organizate pentru un client al nostru a fost o socializare de o zi, intr-un loc relaxant, intr-un cadru natural superb, la Papadia Village, in Perisor. 

Ce stiam noi despre echipa clientului nostru? 

Ca 60% dintre colegi nu se prea cunosc, devenind parte din echipa in timpul celor 2 ani de distantare ”pandemica”.

Ce am facut? 

Ce stim mai bine, adica experiente impreuna facilitate de niste super complici😊

Am ”spart gheata” cu cateva exercitii de improvizatie care au avut si scopul de a face prezentarile intr-un mod creativ, intens si de impact. 

Apoi a urmat un joc strategic, pe mini-echipe in care aparentele nu erau totdeauna ce pareau a fi :) Fiecare echipa a intrat intr-o competitie acerba pentru a construi cel mai frumos oras strabatut de un rau. Toata lumea a fost implicata, a contribuit cu cate ceva si a facut un plan meticulos. 

Cum viata bate filmul, ca si in viata reala, au aparut modificari total neprevazute de la unele mici (modificarea unor materiale ce puteau fi folosite etc), pana la modificari majore in care fiecare echipa a trebuit sa isi abandoneze plansa la care lucrase cu pasiune pana atunci si sa o preia pe a echipei vecine. Am auzit reactii de la ”nu este corect, eu nu sunt de acord” pana la ”vai, ce bine, asta arata mult mai bine decat ce facusem noi”. Am vazut oameni care parca nu vroiau sa plece de langa plansa lor initiala, pana la oameni care s-au intors sa ia cu ei anumite bucati construite, pana la oameni care se gandeau sa reproduca ceea ce facusera anterior. In cateva minute, insa, toata lumea era din nou implicata cu pasiune in noul proiect. 

Castigatorul?

Timpul s-a scurs si a urmat prezentarea proiectelor realizate de fiecare echipa in parte. Prima echipa – un plan interesant, super creativitate, folosisera si elemente din mediul inconjurator, nu doar ce primisera. A doua echipa – ceva total diferit, constructii mai inalte, alt stil. A treia echipa – a folosit chiar si o masca pentru a adauga un hamac pentru relaxare. A patra echipa – … hmmm, incepe sa devina evident ca plansele nu sunt aleatorii si nici independente una de alta. Acel rau care a existat de la inceput pe plansa fiecaruia, le unea pe toate ca intr-un puzzle urias… Si, de fapt, in loc de 9 orase a fost creat un MEGA oras. Cine a castigat? Intotdeauana, la astfel de evenimente, intreaga echipa. ONE team. One city.

Ce a urmat?

O binemeritata odihna. Dar tot cu socializare cat cuprinde, bineinteles.

Cum am incheiat ziua? 

O zi plina de creativitate, veselie si rasete nu se putea incheia decat in acelasi ton, desigur. Iar pentru cineva care lucreaza cu clienti din media, sa treci pentru cateva ore de partea cealalta a baricadei si sa creezi propriile ads-uri pe cele mai traznite teme impuse, nu-i tocmai usor. Te scoate un pic din zona de confort, iar seara devoratorilor de publicitate a fost cu rasete, aplauze, voie buna si timp de calitate impreuna. 

De ce experiente impreuna?

Pentru ca acestea satisfac nevoia clientilor de a oferi ceva inedit si memorabil angajatilor, o experienta altfel, care sa contribuie la consolidarea relatiilor intre angajati si intre angajat – angajator, care sa imprieteneasca colegii, chiar si cand acestia lucreaza preponderent de acasa.  

Ce a urmat?

A doua zi a avut loc inaugurarea noului sediu. La care nu au luat parte 130 de straini care lucrau pentru aceeasi companie, ci colegi care deja se cunosteau, pentru ca in ziua anterioara avusesera ocazia sa se vada fata in fata, sa lucreze impreuna, sa se joace impreuna, sa rada si sa se distreze impreuna. Si, poate, cel mai relevant, 79% din ei au declarat ca acum se simt mai conectati cu colegii, 62% se simt mai engaged, iar 59% se simt mult mai mult parte dintr-O echipa vs inainte de eveniment

Concluzia?

Cand colegii nu se cunosc, este suficienta chiar si doar 1 zi de experiente impreuna pentru a-i apropia.

Bucket list: Tu ce vrei sa faci neaparat?
Cele mai bune idei: cadouri de Craciun pentru toti cei dragi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul meu
Lista de dorinte
Vazute recent
Categorii

Afla din timp despre cele mai inedite experiente