Lista de Craciun sau ce mesaje transmitem

(Articol oferit special pentru Wall-Street.ro de Oana Pascu, fondator www.complice.ro, pentru inspiratie de sarbatori)

Decembrie este momentul in care privim catre oamenii din jur, analizam relatii, pregatim liste de cadouri si, odata cu ele, implicit, stabilim si lista / topul oamenilor care conteaza in viata noastra – personala sau de business.

Traditionalul dar de Craciun poate fi o bifa pe o lista de to do-uri sau, dimpotriva, un demers purtator de mesaj. In ambele variante, destinatarul va percepe intentia (x s-a gandit la mine), dar si mesajul, din cat de apreciat il face sa se simta darul primit (“ook, inca un cozonac…”).

A primi si a oferi daruri este un gest obisnuit. A le face sa fie memorabile si cu efect presupune ceva mai mult timp alocat si un demers de analiza.

Pentru ca darurile pe care le oferiti Craciunul acesta sa transmita mesaje, sa ramana pe retina emotionala mai mult de o zi si sa creeze impresia pe care v-o doriti, aducem astazi cateva idei pentru alegeri inspirate si potrivite.

 

Cum sa alegi un dar memorabil si cu efect – CheckList

Oricui ai in plan sa oferi un dar, verifica, atunci cand analizezi diverse optiuni, daca acestea trec testul de mai jos:

Mesajul meu pentru partener

Il cunosc si tin cont de ceea ce ii place? Ii apreciez acele calitati care sunt valoroase pentru mine, ca partener de viata sau de afaceri? Alegerea darului va transmite daca doresti sa il pui in valoare pe destinatar sau exlusiv pe tine, cel care ofera.

Potrivit sau nepotrivit

Un dar potrivit este acela care se refera la valorile si credintele destinatarului. Exemplu: daca este antreprenor, un dar cu concept si executie in Romania va fi cu siguranta potrivit si apreciat.

Memorabilitate

Un dar este cu atat mai memorabil cu cat raspunde mai bine acestor 2 provocari: il face pe destinatar sa se simta intr-un anume fel (acceseaza emotiile); depaseste “a avea” si stimuleaza “a fi” (creeaza o experienta).

Te invitam sa citesti si ce experiente si emotii pozitive iti recomandam noi sa oferi in dar Craciunul acesta in articolul complet din Wall-Street https://www.wall-street.ro/articol/Lifestyle/216345/p-lista-de-craciun-sau-ce-credem-despre-celalalt.html!

Complice@momente aniversare: Energii pozitive, pentru povesti de o viata
Complice@experiente impartasite: Cand cizmarul trebuie sa isi pregateasca propriile ghete …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente