Ploconul nașilor

Conform tradiției, ”mirii se duc la nași neanunțați cu o găină, o sticlă de vin, grâu, ulei și zahăr, ciocănesc la ușă și spun “nașule, am venit cu ploconul….uite-l! Ne cununi ori ba?””.

De curând, doi tineri care tocmai au decis că doresc să fie împreună ”la bine și la rău”, au apelat la noi pentru a găsi o soluție puțin mai de actualitate pentru momentul în care îi vor invita pe cei aleși să le fie nași.

Am pregătit pentru ei trei propuneri din care să o aleagă pe cea mai potrivită pentru ei și pentru viitorii nași:

  • varianta modernă – ”Movie Time”. Fiecare ar fi primit un pachet specific serilor de cinema cu popcorn, coca-cola, M&M, Snickers etc, alaturi de 2-3 DVD-uri cu filme specifice: “The wedding date” sau “The wedding”, “Royal Wedding”, “The wedding planner”, “The Big wedding” si, desigur, “The Godfather”. La sfârșitul pachetului, fiecare ar fi găsit o invitație la nuntă sub formă de bilet la film, unde la rubrica ”nași” ar fi apaărut numele lor cu un semn de întrebare.

movie night

  • varianta tradițională – ”Grandparents gift”. De data aceasta, cadoul ar fi constat intr-un coșulet tradițional adus în contemporan: o sticlă de șampanie, un borcan / cutie vintage cu zahar, un buchețel de grâu, o sticlă elegantă cu ulei, pateuri cu carne de pui etc

colaj plocon traditional

  • varianta simbolică – ”Be our guide!”. Aceasta a fost și varianta aleasă și implementată pentru că cei doi tineri au ales să păstreze înțelesul tradițional al rolului deosebit al nașilor, de îndrumători şi călăuzitori ai viitorilor soţi. Astfel ”ploconul” a constat în:
    • o brățară subțire cu un bănuț inscripționat cu cele 4 puncte cardinale pentru nașă – o persoană foarte delicată
    • o brățară sportivă, de tip nautic, cu o încuietoare sub formă de ancoră pentru naș – o persoană foarte activă
    • o invitație cu un mesaj sugestiv: ”Plecăm într-o călătorie în care ne dorim să ne îndrumați și să ne fiți ancoră atunci când vom avea nevoie!”

colaj plocon bratari

 

Give. Experience. Enjoy.

 

[wysija_form id=”1″]

Cadourile experientiale
La Birou

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1
Navigation
Close

Cosul meu

Close

Lista de dorinte

Vazute recent

Close

Great to see you here!

Parola va fi trimisa pe adresa ta de email

Datele tale personale vor fi utilizate pentru a-ti oferi o experienta mai buna de navigare, pentru a-ti oferi acces la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Already got an account?

Close

Close

Categorii

Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente