Articol Nu vei spune niciodata: Am prea multe amintiri frumoase. Stii de ce?

Nu vei spune niciodata: Am prea multe amintiri frumoase. Stii de ce?

Ca avem prea multe haine, prea multa mobila, incaltaminte, decoratiuni sau obiecte, se prea poate sa mai exclamam, dar niciodata nu vom regreta ca am trait prea multe experiente faine. Ci, din contra. Nu vom uita nicicand ca am sarit cu parasuta, ca am calatorit, ca am escaladat un munte, ca am facut o drumetie, ca am fost cu cortul, ca am jucat tenis sau ne-am intrecut cu masinile de curse.

Un studiu publicat in revista ”Psihological science”, elaborat de mai mulți cercetatori de la Universitatile Cornell si California explica faptul ca ”bunurile materiale nu aduc la fel de multa fericire precum experientele”

Concluzia studiului este ca oamenii tind sa-si piarda interesul asupra achizitiilor materiale pe parcursul timpului, dar sunt din ce in ce mai fericiti in privința experientelor. Ei cred ca acest lucru se intampla pentru ca ne adaptam lucrurilor fizice, asa ca pana si cea mai frumoasa masina sau cel mai nou telefon devine ceva comun dupa o perioada, in timp ce amintirile devin din ce in ce mai frumoase. 

Iar asta e ceva ce traim si experimentam fiecare dintre noi. si vom tine minte, nu zilele ori anii care au trecut, ci momente din trecut, cum ne-am simtit, ce am experimentat. Cum ar fi zborul cu parapanta. Sau cand ne-am facut propriul parfum. Ssau cand am pilotat un avion. Ori cand am cautat comori in Parcul Herastrau.

Nu-i asa?

Lucrurile materiale isi pierd importanta rapid si devin banale. Experientele, in schimb, raman memorabile.

Si acesta e poate cel mai bun motiv, pentru a face cadouri experiente si nu lucruri.

Indiferent ca vorbim de Ziua de Nastere, 8 martie, Petrecerea Burlacilor, Ziua Copilului, Ziua indragostitilor, Craciun, Majorat, Botez, mai degraba vom tine minte o sesiune de cooking acasa, in doi, sub indrumarea unui Private Chef iscusit, Evadare de trei zile in natura cu un Mink Camper, o intrecere cu masinutele, sau o experienta de escape room, sunteti de acord?

Give. Experience. Enjoy.

Cald, rece, gheata, cald, fierbinte
Goana dupa cadouri…orginale, speciale, inedite, altfel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente