Oricare ar fi ocazia, oferirea de cadouri este un ritual social care nu poate fi tratat cu superficialitate. Exista un set de reguli de urmat care cu siguranta va pot ghida in alegerea cadoului ideal. Sunt cateva reguli simple, va asiguram, iar ghidul de mai jos, a fost redactat de experti contactati de CNN.
- Nu alaturati niciodata un cadou mic unui cadou mare
Ati cumparat o camasa scumpa? In niciun caz nu completati cadoul cu o cravata sau cu butoni. Mergeti in vizita cu o sticla de sampanie speciala? Nu duceti si flori. Impactul va fi redus, destinatarul concentrandu-se pe cadoul mai mic, dupa cum arata „Paradoxul prezentatorului”, un conceptul expus pentru prima data intr-un studiu cu acelasi nume din 2012.
- Mai degraba experiente decat lucruri
Un telefon nou este nou pentru putin timp. Dar o vacanta de vis sau sa fii backstage cu artistul preferat sunt amintiri care dureaza. Amintirile si atasamentul emotional este mai mare in cazul unui cadou experienta decat in cazul unui obiect fizic. Experientele creeaza, de asemenea, anticipare, facand zilele sau saptamanile care conduc la eveniment mai placute.
- Cardurile-cadou nu sunt rele
Poate ca suna ciudat, dar de fapt nu e deloc asa. Uneori valoarea inclusa intr-un cadou ii poate oferi destinatarului posibilitatea de a-si alege ceva ce-si doreste cu adevarat. De exemplu, noi, la Complice.ro, am creat FlexiBox pentru cei care nu stiu ce experienta i s-ar potrivi unei persoane dragi sau unui partener de afaceri ori coleg de la serviciu. Astfel, destinatarul are de ales dintr-un portofoliu vast cadoul dorit. Cu siguranta avand posibilitatea de a alege se va bucura pe masura.
- Cumpara un cadou ca si cum ti l-ai face tie
Adica investeste aceeasi energie, gandeste-te cu adevarat la lucrurile care il fac fericit. Este pasionat de gatit? Atunci nu-i cumpara o carte de bucate, ci mai degraba ofera-i experienta de a gati alaturi de un chef pe care il admira. E pasionat de vinuri? Atunci ce ar fi sa-i oferi posibilitatea de a-si face propriul vin, intr-o crama boutique? Sunt cateva idei, insa sky is the limit. Mai ales cand pui destinatarul pe primul loc.
- Cheltuieste mai mult pe cadourile pentru ceilalti decat pentru tine
Un studiu recent a demonstrat ca suntem mai fericiti atunci cand cheltuim bani pentru ceilalti. Suna ciudat? Poate, dar este demonstrat stiintific.
Give. Experience. Enjoy.