Articol Ne-am distrat, ne-am conectat, am cautat, am construit, am castigat! In teambuilding. - complice.ro

Ne-am distrat, ne-am conectat, am cautat, am construit, am castigat!

Unde?

In teambuilding.

Va povestim tot, dar sa incepem cu inceputul. 

Stim deja cu totii ca o echipa functioneaza perfect atunci cand se cunoaste mai bine. Si, de multe ori, teambuilding-urile reprezinta modalitatea prin care angajatii unei companii pot sa comunice mai bine, sa se cunoasca in afara biroului, sa fie mai relaxati, mai creativi.

Si mai stim ca excursiile la munte ori la mare, dar mai ales activitatile alese in cadrul unui teambuilding sunt menite, la modul general vorbind, sa consolideze echipa, sa creasca coeziunea din interiorul echipelor si sentimentul de apartenenta, sa sporeasca motivatia, satisfactia si loialitatea angajatilor.

De ce spunem ca “mai ales activitatile alese in cadrul unui teambuilding”?

Pentru ca, in ultimii 2 ani, echipele s-au despartit, au lucrat de acasa si interactionat aproape exclusiv online. Unii angajati au plecat, altii noi au venit. Dinamica echipelor s-a schimbat profund, iar conectarea angajatilor reprezinta de multe ori o provocare.

Dar cum noua ne plac provocarile, haideti sa va povestim cum am intampinat vara.

Chiar in primul weekend din iunie am organizat pentru o echipa a clientului nostru – lider in securitatea cibernetica – un ”altfel” de treasure hunt, condimentat cu elemente inedite de supravietuire in natura in conditii de… securitate

𝐔𝐧𝐝𝐞 am fost? 

In unul dintre cel mai frumoase parcuri naturale protejate din Romania.

𝗖𝗲 𝗮𝗺 𝗳𝗮𝗰𝘂𝘁? 

In primul rand, i-am ales ca si complici pentru a facilita aceasta activitate pe cei mai tari profesionisti in tehnici de supravietuire in salbaticie, cu super background militar si experienta in trupele speciale.

Apoi, toti participantii au fost impartiti in 4 echipe formate din cate 9 colegi care nu prea s-au vazut sau chiar cunoscut in ultimii 2-3 ani din motive… pandemice.

Fiecare echipa a primit la plecare cateva elemente cheie – topor, lopata cu busola, prelata etc, iar restul ”comorilor”, cum ar fi sfoara, amnar, fierastrau cu fir diamantat, material textil etc au trebuit sa fie descoperite pe traseu.

Trebuie sa precizam ca traseul prin padure a fost facut cu cateva zile inainte special pentru acest eveniment, dupa care a fost cartografiat si documentat. El a fost gandit sa fie accesibil pentru toata lumea, dar a fost presarat si cu poteci noroioase si parauri care au trebuit ”reamenajate” in mod inteligent pentru a fi traversate. S-au improvizat poduri, s-au intins maini, s-a oferit ajutor, s-au facut sacrificii pentru binele celorlalti.

De fapt, a iesit la iveala spiritul de echipa, in cel mai sincer mod.

Dupa gasirea tuturor elementelor, fiecare echipa a trebuit sa construiasca langa un rau, cum a putut mai bine, cate un adapost, un filtru de apa si un foc, totul sub supravegherea a 2 jandarmi montani. Acesta a fost momentul cand, pe langa spiritul de echipa, a iesit la iveala si spiritul competitiv. 

Dorinta de a castiga, caracterul inedit, interesant si practic al activitatii i-au determinat pe participanti sa se implice cu super pasiune. 

Exact asa cum vrei sa-ti vezi echipa si la birou:)

A, si daca tot am fost in padure si ne-am bucurat de natura, am zis sa o lasam mult mai curata decat am gasit-o. Am adunat, la intoarcere, pet-urile goale și ambalajele din padure – nu era in planul de teambulding, dar de fapte bune e timp oricand.

𝐂𝐞 𝐚𝐥𝐭𝐜𝐞𝐯𝐚 𝐬-𝐚 𝐦𝐚𝐢 𝐢𝐧𝐭𝐚𝐦𝐩𝐥𝐚𝐭 𝐢𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝? 

Un drum cu autocarul plin de adrenalina, un foc de tabara tocmai bun de spus povesti si o petrecere mult asteptata dupa o dupa-masa relaxanta la SPA.

𝐂𝐞 𝐚𝐮 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐭 𝐜𝐞𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐢? 

Sfaturi practice si utile, timp in natura, ”apropiere sociala” dupa 2 ani de distantare, consolidarea echipei, cresterea gradului de implicare, distractie maxima si amintiri de tinut minte cel putin pana la urmatoarea experienta.

Ce au spus cei prezenti?

Spun ca a fost un teambuilding reusit, pentru ca a fost centrat pe o activitate de echipa la care toata lumea si-a dorit sa participle. 

Conform formularului de feedback, cei prezenti spun ca cel mai mult au apreciat interactiunea intre membrii echipelor, acitivitatea de grup (treasure hunt cu elemente de supravietuire) si locatia.

Lista celor mai apreciate aspecte din timpul teambuildingului este completata de organizarea evenimentului, atmosfera si sfaturile practice primite.

Iar raspunsurile participantilor vorbesc de la sine:

Pe scurt si concluzionand, weekendul nostru fost cu buna dispozitie, distractie, competitie, provocari rezolvate cu creativitate si, nu in ultimul rand, cu vreme frumoasa, in ciuda tuturor previziunilor meteo, sfaturi practice, spirit de echipa si amintiri frumoase. 

Iar daca participantii spun ca a fost un teambuilding reusit, noi suntem niste complici tare fericiti! :)

Give. Experience. Enjoy.

Si la nasi ce trebuie sa le luam cadou?
Skydiving indoor – o experienta unica mother & son

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente