Articol Experientele care nu se uita niciodata: Prima zi de scoala - complice.ro

Experientele care nu se uita niciodata: Prima zi de scoala

Noi va povestim des despre experiente, amintiri de pus in rama, lucruri de incercat macar o data-n viata, senzatii tari, gesturi semnificative, aniversari altfel. Stim cu totii, o spun studiile, o confirma oamenii de pretutindeni – experientele, trairile noi pe care le incercam ne aduc fericire. Si va spuneam cum specialistii cred ca acest lucru se intampla pentru ca ne obisnuim repede cu lucrurile fizice, iar entuziasmul dispare rapid – asa ca, pana si cea mai frumoasa masina sau cel mai nou telefon devin ceva comun dupa o perioada scurta, in timp ce experientele inedite traite si amintirile create devin din ce in ce mai puternice.

Dar stiti asta – e ceva ce traim si experimentam fiecare dintre noi, nu-i asa? Peste ani si ani, vom ramane cu amintirile din vacante, de la zilele de nastere, de cand am zburat cu parapanta, cand am facut scufundari ori  cand ne-am luat zborul…. cu elicopterul. 

Ne amintim rasarituri si apusuri de soare. Ne amintim emotii. Rememoram cum ne-am simtit, ce am trait, ce am experimentat. Asociem unei amintiri un miros specific si o emotie clara. Senzatia de gol in stomac cand ne-am aruncat cu parasuta, linistea si calmul cand am privit un apus de soare spectaculos, senzatia de prea plin cand am trait o aventura.

Pana la urma nu tinem minte ce ne dorim, ci ce nu putem sa uitam, adica experientele care au un impact semnificativ asupra noastra.

Pentru ca lucrurile materiale isi pierd importanta rapid si devin banale. Experientele, in schimb, raman memorabile.

Iar astazi, ca tot ne pregatim de back to schoool, vrem sa va propunem un exercitiu de imaginatie. 

Voi ce va amintiti din experienta „prima zi de scoala”? Ce nu ati uitat, chiar daca au trecut 20, 30 ori 50 de ani? Ce emotii rememorati cand va amintiti de prima zi de scoala?

Poate sosetele albe „trei sferturi”? Frunzele de toate culorile, clasa plina de copii, chipul doamnei invatatoare sau, ma rog, a „tovarasei”?

Va amintiti uniforma pepite cu sortuletul teapan, gulerul si mansetele albe, proaspat apretate? Fluturi in stomac, teama, adrenalina si o senzatie ciudata la gandul noului capitol care tocmai incepea?

Emotii la gandul „Cum va fi? Ce vom invata? Cu cine voi sta in banca?”

Rucsacul mare patrat si rigid, penarul din lemn si stiloul verde cu capac auriu? Primul buchet de flori? Mana mamei care ne tinea strans, puzderia de copii din curtea scolii? Bolta de flori formata de colegii mai mari? Bine ati venit” scris pe tabla neagra imensa?

Prima zi de scoala nu se uita niciodata. Iar la inceput de an scolar va invitam sa rascoliti prin amintiri. 

Cum am zburat a doua oara cu parapanta dupa ”never-ever again”
De la experiente, cadouri, premii si recompense ALTFEL la dialoguri ALTFEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente