cadou (re)fresh intalnire inspirationala cu Andrei Rosu - complice.ro

Complice @Interviu cu invingatorul Andrei Rosu

Luptam in fiecare zi sa ne indeplinim visurile. Poate ca dorim o evolutie in ceea ce facem zi de zi sau o schimbare majora care sa ne imbuntateasca viata. Pentru ca acest lucru sa se intample, solutia este una simpla, dar nu atat de usor de pus in practica. Resursele unei schimbari se afla intotdeauna in noi insine si trebuie sa le scoatem la lumina.

Cum facem acest lucru? Ne spune Andrei Rosu, un exemplu de stil de viata sanatos si sportiv. Cu un palmares impresionant, care il recomanda ca mentor al oricarui sportiv amator, acesta ajuta pe oricine sa-si invinga temerile si tentatia de a ramane in zona de confort. Mai multe aflam chiar de la el dintr-un interviu marca Complice.ro.

Cine este, in 2018, Andrei Rosu? Cum te-ai descrie?

Sunt cu siguranta un alt Andrei Rosu fata de ieri, dar si fata de anii 2008-2009, cand m-am apucat de alergat. Sunt tata a doi copii, sportiv amator de anduranta, blogger, speaker inspirational si transformational, organizator de evenimente sociale si caritabile, donator benevol de sange si multe altele.

De ce sunt diferit fata de ieri si fata de acum cativa ani? Pentru ca ma consider un inventator. In fiecare zi ma reinventez si imi place sa construiesc o versiune din ce in ce mai buna, capabila sa atinga obiectivele stabilite. Asa ma vad in mare. Sigur ca fiecare om se vede mai frumos sau mai urat in realitate, dar eu incerc sa aliniez aceasta imagine cu ce cred eu despre mine si cum as vrea sa fiu.

De exemplu, in 2019 vreau sa fiu cu 1% mai bun decat in 2018. Sa fiu un tata si un sot mai bun, un membru al comunitatii mai mai bun si un sportiv de anduranta mai bun. “Mai bun” nu inseamna neaparat cu performante mai mari, ci mai intelept si sa am acelasi sentiment ca sunt pe drumul cel bun.

 andrei rosu_andrei lac_site

Care este plusul pe care consideri ca il poti aduce in cadrul celor doua experiente in parteneriat cu Complice.ro “re(Fresh) with Andrei Rosu” si “Challenge by Andrei Rosu”?

Cred ca fiecare dintre cele doua experiente aduce un mare plus, pentru ca vei fi transformat la finalul ei. Modul in care imi ating obiectivele se bazeaza pe principii foarte simple, care se pot transmite cu usurinta intr-un cadru placut, care ajuta mult la asimilarea informatiilor noi.

Ca sa intru in detalii, eu intotdeauna am invatat de la oameni care aveau un nivel de expertiza si experienta mai mare ca al meu. Am invatat ascultandu-le povestea si vazand cum au reusit ei sa depaseasca greutati si sa realizeze lucruri. Acelasi lucru il fac si eu: impartasesc povestea si lectiile mele. Dar nu este vorba de un monolog. In momentul in care discut cu oamenii, imi place sa interactionez, de aceea ii las sa ma intrebe. Pana la urma, eu sunt o resursa pentru ei.

Cei mai multi dintre noi mergem la job, suntem parteneri intr-un cuplu, ne confruntam cu sarcini si probleme de rezolvat tot timpul. Cum ne facem timp pentru sport?

Este o intrebare foarte buna si cred ca ai rezolvat raspunsul din intrebare: “Cum ne facem timp?” De cele mai multe ori ne plangem ca nu avem timp, dar ideea este ca nu ne facem timp.

Eu nu cred in acest mit: ca poti sa amesteci sportul cu cariera, cu situatia de familie. Nu le vad amestecate, ca si cand ai alerga pe banda cu copiii in carca si lucrand la laptop. Pentru mine, multitasking nu inseamna jonglare, ci pur si simplu sa separi si sa aloci timp separat fiecareia din cele 3-4 arii importante din viata ta. Incepi dimineata foarte devreme cu partea sportiva/ personala, dupa care te ocupi de cariera si dupa-maiaza, dupa orele de munca, incepe viata de familie.

In felul acesta lucrurile sunt foarte clare si nu exista loc de “nu pot”, “nu vreau” sau “nu am timp”. Sigur ca tine foarte mult de disciplina. Poate am crescut cu ideea ca disciplina este un lucru impus, care vine dintr-o obligatie, dar cred ca autodisciplina este singura cale pe termen lung care functioneaza.

“De maine ma apuc serios”, iar maine se pot amana. Cum facem declicul pentru a-l aduce mai aproape?

Eu sunt de parere ca noi toti actionam incepand de maine sau de luni sau de la anul… este o amanare perpetua. Cum rezolvam? Pai incepem de acum. Acum insemnand din momentul in care constatam ca ceea ce facem nu mai este relevant pentru directia in care ne-am propus sa ajungem acum un an, doi sau in copilarie. Ne luam niste angajamente fata de propria persoana sau fata de alte persoane si pe parcurs ne dam seama ca ne-am indepartat de la obiectivele respective.

Daca ne dam seama ca ceea ce mancam, ora la care ne trezim, oamenii pe care ii intalnim si asa mai departe, nu au legatura cu scopurile noastre, ci, dimpotriva, ne saboteaza… atunci e cazul sa incepem schimbarile!

Te provocam sa oferi in dar cititorilor nostri un secret al succesului, o mantra personala astfel incat “De maine ma apuc serios” sa devina “De acum ma apuc serios”.

L-as inlocui pe “Ma apuc” cu “Voi fi implinit” sau “Incep cea mai frumoasa etapa a vietii mele”. Preferabil ar fi sa eliminam sintagma “Ma apuc” care pare ca ne forteaza sa facem lucruri.

Ce inseamna o sesiune de lucru cu tine, asa cum va decurge ea pentru cel/cea care a primit un cadou Complice cu tine? 

As vedea-o ca o discutie amicala si relaxata, in sensul ca afli cum cineva face lucruri si descoperi ca el nu este un om de otel, nu are doi metri jumatate si nici un  se antreneaza in continuu. Este un om ca oricare altul si daca el poate, pot si eu. Hai sa vad cum poate si cu ce raman din aceasta “poveste” a lui.

Sunt lucruri foarte mici de schimbat si de implementat in viata, care sa-ti ajusteze directia. Nu este vorba de o schimbare la 180 de grade, ci sa te trezesti cu cinci minute mai devreme de exemplu. Eu intotdeauna vizez transformarea in discutiile mele.

Schimbare este de regula temporara. Poti sa te schimbi de dragul cuiva sau constrans de un context. Insa ea este definita atunci cand te transformi intr-un alt om, o versiune mai buna. Precum un fluture: dupa ce a trecut de stadiul de ou, omida, larva si a ajuns fluture, nu se va mai intoarce la stadiile anterioare.

 cadou Challenge by Andrei Rosu - complice.ro

Cand ii spunem “La multi ani!” invingatorului Andrei Rosu?

Daca vine din suflet, eu accept urarea in fiecare zi. Obisnuiesc sa iau in serios astfel de urari si ma gandesc daca ceea ce fac in momentul in care primesc urarea ma aduce mai aproape de mesajul transmis. In acelasi timp, cred ca este o suma de lucruri care te ajuta sa traiesti mai mult sau mai putin, cum ar fi ceea ce mananci, stil de viata sau modul in care comunici cu ceilalti, satisfactia pe care o obtii din interactiunea cu ceilalti oameni si impactul pe care il are viata ta asupra mediului. Stii ca traiesti la inaltimea asteptarilor, daca ele se indeplinesc.

Oficial ziua mea este pe 30 iunie. Nu-mi doresc sa traiesc mult de dragul de a-i ingropa pe toti pe care ii stiu. Cred ca fiecare varsta are frumusetea ei si ar fi pacat sa nu te bucuri de interactiunea cu nepotii si stranepotii. Poate sa le impartasesti din modul in care ai facut tu lucrurile. A trai 80-90 de ani si a fi activ pana la varsta aia cred ca are un rol inspirational si pentru generatia care o sa urmeze.

Give. Experience. Enjoy.

[wysija_form id=”1″]

Complice @ Romanian Blouse, atelierul care aduce traditia in contemporan
Interviu cu Victor Hanescu – despre excelenta si profesionalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cosul meu
Lista de dorinte
Vazute recent
Categorii

Afla din timp despre cele mai inedite experiente