Complice@Interviu: Placeri ne-vinovate sau povestea Guilty Pleasure – Love made chocolate

Unele povesti sunt mai frumoase cand sunt traite in doi. Asa te poti bucura pe deplin de emotia ta si de bucuria din ochii celuilalt – si este cazul unei vizite la chocolaterie. Fie ca sunteti sau nu iubitor de ciocolata, va sugeram sa “degustati” povestea unei placeri (ne-)vinovate in atelierul privat Guilty Pleasure. Ati putea descoperi o noua pasiune, un nou “eu”, o noua emotie si stralucire in priviri. Gazda noastra de astazi: Roxana Stirbu, fondatoarea Atelierului.

IMG_1589

Ce inseamna Guilty Pleasure si cine este echipa care scrie povestea din spatele acestui brand?

Guilty Pleasure inseamnă starea specială, rezultată in urma activarii tuturor senzorilor din corpul uman, pentru cei ce gustă din produsele noastre create artizanal, cu pasiune si mai ales cu migală, de către ciocolatierii din Atelier.

Roxana (eu), Ana, Cristina si Adina formează echipa noastră. Fiecare am urmat cursuri specializate in Anglia, Belgia si România, astfel incat portofoliul nostru cuprinde specializări multiple în temperarea, modelarea si crearea gusturilor, aplicarea lor la praline, tablete, medians si in general la figurinele de ciocolată artizanală personalizată.

2)    Care este povestea pe care o poate experimenta un iubitor de ciocolata, alegand ca dar un atelier privat de degustare?

Un iubitor de ciocolată vine aproape intodeauna in Atelierul nostru insoțit de una sau mai multe persoane – si aceasta este si recomandarea noastra. De ce? Ca sa te poti bucura pe tine si pentru a experimenta, de asemenea, emotia din ochii celuilalt. Dupa ce va crea si gusta, ochii sai vor avea altă lumină, o anume fericire specială, pe care alte daruri nu au puterea sa o acceseze – iar verbalizarea acelei stări este de obicei un „uauu” prelungit. Experienta Guilty Pleasure poate fi cel mai bine pusa in valoare in doi, fiindca emotia, exuberanta si apropierea se vor crea spontan, intr-un moment special de descoperiere si impartasire a unor energii pozitive potentate.

3)    Cum decurge un atelier, cat dureaza si ce poti invata aici?

Un atelier durează aproape două ore, dar poate dura și o jumatate de zi, fiindca posibilitatea de te indragosti de ciocolată este foate mare :). Sunt oaspeti care, după ce ințeleg cum se temperează și cum ia naștere o pralină artizanală, nu contenesc cu intrebările si vor sa continue sa exploreze. Noi le răspundem tuturor, dar abordarile si punctele de interes sunt atat de diverse, incat ne gandim chiar să deschidem un jurnal cu cele mai inovative impresii și întrebări primite de la vizitatori. Intotdeauna ei pleacă cu propriile creații acasă: indiferent ce vor afla din spectrul pregătirii – de unde vine, cum se face, cum se degustă, cât durează, cei ce intră în Atelier, vor prelungi un pic și acasă starea ce o dobândesc la noi.

4)    Cum v-a venit ideea acestui concept?

Ideea a venit de la vinovăție. Poate fi intr-adevăr o plăcere vinovată atunci când guști o ciocolată oarecare. Dar pralinele noastre, care nu au adaos de zahăr sau îndulcitori, transformă plăcerea vinovată, trecând prin status-ul de love made chocolate, așa cum este scris in logo-ul Guilty Pleasure, într-o plăcere ne-vinovată a descoperirii universului gusturilor si starii de bine in Clubul Atelierului. Au fost aproape cinci ani de căutări si am explorat in profunzime acest „filon” al pasiunii, descoperind la început empiric, apoi, după ce am adâncit toate acestea cursuri în Londra, într-o mie de alte moduri de creație. Astăzi, imi incep fiecare zi  pregatită pentru a crea un nou gust, care sa aduca o stralucire noua in ochii celui sau celei ce degustă pentru prima oară.

5)      Cui i se potriveste experienta Guilty Pleasure?

Nu cred că aș reuși sa împart, nici măcar la nivel ideatic, în categorii de atractivitate. Am primit oameni, care la nivel declarativ, nu iubeau ciocolata și nici dulciurile in general, iar unii au plecat cu ochii umezi de emoție după ce au gustat. I-a fermecat pur si simplu ceea ce au văzut cu proprii ochi ca poate deveni o oarecare cantitate (mică) de ciocolată prezentă in vasul din fața sa, urmând pas cu pas etapele de modelare experimentate personal.

6)    Care sunt, din punctul vostru de vedere, “atributele ciocolatei”? Cum ne recomandati sa o folosim, ca sa o punem cat mai bine in valoare?

Chiar dacă in ziua intalnirii cu ciocolata nu aveti, in mod natural, cea mai buna energie, vorbiți pur și simplu cu ea. Da, da. Nu este o figura de stil. Ciocolata devine sublimă odată cu creșterea pe o scară imaginară a energiei vizitatorului. Se va transforma în acel gust care nu-ți mai dorești sa plece.

Desigur că sunt si aspecte mai pământene :): luați câte o înghițitură mică la fiecare mișcare platou-gură. Gustul nu difuzează decât dacă facem „pași mici” în degustare. Acasă, frigiderul în care păstrăm ciocolata noastră ar trebui setat intre 12 si 16 grade Celsius, dacă nu se poate seta, există șansa sa-și piardă din culoarea cu care tocmai ne-am obișnuit. Vă recomand sa o  impărțiți cu familia (sau prietenii) și să reveniți la noi, sunteti bineveniti oricand penru o emotie noua.

7)    Exista o “zi internationala a ciocolatei”? O sarbatoriti in vreun fel aici, la Guilty Pleasure?

De-a lungul și de-a latul Pământului sunt considerate mai multe Zile Internaționale ale Ciocolatei, câteodată unele comunități celebrează chiar Zile ale Ciocolatei cu Lapte sau Ziua Ciocolatei Albe. Cea recunoscută insă, este ziua de 7 Iulie, în fiecare an, începând din 2009. Este perioadă de concedii în iulie si câtodată destul de cald afară. Noi însă, în prima decadă din Iulie, suntem prezenți la diferitele festivaluri ale ciocolatei de pe mapamond. Ne încăpățânăm să le arătăm și altora gusturile ciocolatei noastre. Anul trecut am sărbătorit această zi împreună cu reprezentanții Braziliei, unde la nivel de reprezentare, inclusiv profesională, erau în partea de sus a așteptarilor tuturor. Am intâlnit-o inclusiv pe Miss Brazilia, ca parte din echipa lor.

8)    Ce mesaj transmitem, oferind in dar o experienta Guilty Pleasure?

Mesajul nostru poate fi unul neconvențional: din ce in ce mai multe surse (unele chiar credibile), comentează aspectul peren al bogatei piețe de cacao astăzi. Așadar, chiar dacă o faceți încet, grăbiți-vă. Noi o să iubim ciocolata până la ultima ei suflare, dar toți potențialii noștri vizitatori au șanse din ce în ce mai mici odată cu curgerea timpului

Trecând peste aceste aspecte globale, văzând bucuria de pe fețele tuturor, atunci când experiența din Atelier este finalizată, vă invit pe toți sa vă bucurați, ca mai apoi să pastrati pentru voi o inedită fărâma de fericire.

9)    Legat de daruri inspirationale, care a fost cel mai creativ-experiential-memorabil dar pe care l-ati primit sau oferit vreodata?

Cred ca o sa menționez din amândouă: cel mai experiențial dar profesional primit în ultimul an a fost vizita (surpriză a colegilor mei), a lui Angelo de Palo, unul din cei mai reputați ciocolatieri tehnologi din Europa. În acea zi am asistat impreună cu o parte din iubitorii Guilty Pleasure si echipa mea, la câteva demonstrații – si as putea vorbi mult de „virtuozitate” în domeniul mousse-urilor artizanale din ciocolată.

Ca dar oferit, îmi amintesc de experiența trăită de unul din vizitatorii noștri – își dorea mult să poata face din ciocolată nici mai mult nici mai puțin decât un zimbru. Efectiv a trecut prin toate etapele în acea zi, dar după cinci ore de pasiune și-a primit în dar zimbrul de ciocolată visat. Cel mai interesanta parte a provocarii a fost efortul de a obține din ciocolată un zimbru care nu trebuia sa arate ca un taur sau bivol :)

10)  Cand putem spune La multi ani creatorului Guilty Pleasure? Dar brandului Guilty Pleasure?

În fiecare an, în data de 15 Noiembrie spunem La Mulți Ani, brand-ului Guilty Pleasure – love made chocolate. Acum este încă un copil, dar suntem mândri de el și știm că va crește frumos!

IMG_1587

 

Give. Experience. Enjoy.

[wysija_form id=”1″]

 

 

Complice@NOAH: interviu cu fondatorii NOAH Watches
Complice@Arthur Murray: Chiar si cei mai ocupati oameni isi fac timp pentru ceea ce ii face fericiti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close Cosul meu
Close Lista de dorinte
Close Vazute recent
Close
Close
Categorii
Newsletter

Afla din timp despre cele mai inedite experiente